Фейсбук страницата Avantgardens споделя кадър на Айфеловата кула с текст Поздрави от

...
Фейсбук страницата Avantgardens споделя кадър на Айфеловата кула с текст Поздрави от
Коментари Харесай

Масово българите вярват, че центърът на Париж е затрупан със слама

Фейсбук страницата Avantgardens споделя кадър на Айфеловата кула с текст " Поздрави от Париж ". На фотографията се виждат високи " кули " от плява, както и багери. Публикацията е харесана над 10 000 пъти и е споделена над 4000, сочи инспекция на обстоятелствата на Българска национална телевизия.

Потърсихме първоизточника на фотографията посредством назад търсене в Гугъл. Попаднахме на истинската обява - в Инстаграм, от профил, който основава картини посредством изкуствен интелект. Там, с изключение на Айфеловата кула, виждаме и други парижки забележителности, " обсипани " със плява - Лувъра, Триумфалната арка. Снимките са оповестени преди два дни.

В описанието пише  " Ако Париж чуваше ехото на провинцията ".

След това създателят на обявата категорично загатва, че изображенията са генерирани с изкуствен интелект посредством програмата Midjourney и общително моли всички, които ги популяризират, да споменат този факт, с цел да се избегнат спекулациите и подправените вести.

 
               

Колкото до ситуацията към Айфеловата кула - сайтът  излъчва картина онлайн оттова и всеки може да види, че към забележителността няма кули от плява.

Това изображение е от 4 февруари.

И освен - протестите на френските земеделци обкръжиха френската столица, само че по този начин и не стигнаха до центъра на Париж, а множеството блокади в страната бяха вдигнати още на 2 февруари, откакто държавното управление даде обещание да отпусне спомагателни 400 млн. евро за селскостопанския бранш.

Заключение: Снимката на центъра на Париж, отрупан със плява, е основана с изкуствен интелект и не е резултат от фермерските митинги във Франция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР